PART ONE.

In 1971 schreef Franz Xaver Kroetz het stuk Wunschkonzert, een monoloog uitgeschreven in handelingen, haast als choreografie. Hij beschrijft een vrouw in haar ondergehuurde habitat, luisterend naar het radioprogramma 'Wunschkonzert' van Fred Rauch. Een avondprogramma waarin mensen verzoeknummers kunnen aanvragen voor anderen. Het is voor haar een avond zoals elke avond, van thuiskomen tot naar bed gaan, in haar desolate Wehkamp-woning. Ze wacht rustig, bedachtzaam, lichtelijk dwangmatig; naarmate het stuk vordert is er een plotselinge interesse op haar gezicht vast te stellen.

In PART ONE. probeert Lynn Schutter Wunschkonzert te vertalen naar de complexe wereld waarin we nu leven. Hoe bewegen wij ons, anno 2018, in ons eigen habitat als we de voordeur achter ons dicht trekken? We zitten vol onvervulde verwachtingen terwijl we die tegelijkertijd niet uit durven te spreken. We filteren de ene na de andere foto en schamen ons gezamenlijk omdat we denken dat we de enige zijn, die zich alleen voelt. Hoe moeilijk is het om te luisteren naar verzoeknummers die nooit voor jóú worden aangevraagd?

PART ONE. is de gezamenlijke afstudeervoorstelling van Sue-Ann Bel (Mime, Amsterdam), Diederik Kreike (Performance, Maastricht) en Lynn Schutter (Regie, Maastricht); geïnspireerd op Wunschkonzert van Franz Xaver Kroetz.

Met dank aan: Theater Rotterdam, MBO Theaterschool Rotterdam, Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, Toneelacademie Maastricht, Brent Bakker, Debbie van Dishoeck, Marlou Stolk, David Verschoor.

16/03/2018
Theater Rotterdam, William Bootlaan.
17/03/2018
Theater Rotterdam, William Bootlaan.
24/03/2018
MBO Theaterschool Hofplein (besloten voorstelling)
28/03/2018
Toneelacademie Maastricht
12/05/2018
Frascati Amsterdam

Spel: Sue-Ann Bel
Regie: Lynn Schutter
Tekst: Franz Xaver Kroetz
Scenografie: Diederik Kreike
Video- en geluidsontwerp: Diederik Kreike
Dramaturgie: Silke van Kamp
Productie: Britt van Niedek
Coaching: Marie Groothof
Vertaling: Alexander Schreuder en Lynn Schutter
Posterbeeld: Diederik Kreike