About

Lynn Schutter (1994) is in 2018 als regisseur aan de Toneelacademie Maastricht afgestudeerd.

Tijdens haar opleiding begon de zoektocht naar een eigen vorm, waarin fysiek theater en teksttoneel samen komen. Haar werk is confronterend en beklemmend. Ze is een beeldende maker, die dicht op de huid gaat zitten en schroomt niet om zowel haar eigen blinde vlekken, als die van de toeschouwer, te ontleden. Een terugkerend thema is het menselijk gedrag. Haar voorstellingen tonen personages die in gevecht zijn met zichzelf, met de ander en met de wereld om hen heen. In haar werk toont ze de driften en verlangens van de mens die we doorgaans als lelijk, vies, mensonterend en pijnlijk ervaren. Deze ogenschijnlijk zware thematiek gaat ze steevast te lijf met humor en een vleugje hoop.

In 2017 liep ze stage als regie-assistent bij Susanne Kennedy in de voorstelling Women in Trouble bij de Volksb├╝hne in Berlijn. Een samenwerking met Theater Rotterdam.

In 2018 was ze regie-assistent bij Davy Pieters in de voorstelling How to build a universe bij Theater Rotterdam.

Lynn is ook onderdeel van het vrouwencollectief H A R T K O O R, dat ze samen met medestudenten van de Toneelacademie Maastricht oprichtte in 2016. (Annelotte van Aarst, Claire Hordijk, Silke van Kamp, Lynn Schutter en Lindsay Zwaan). De eerste voorstelling was SHOW THEM / COME OUT.

Sinds 2018 geeft Lynn spel/maak les op de vooropleiding van Codarts Circus in Rotterdam

Foto van Lynn Schutter